Nieuwe smartphones voor GPS-bedrijfsuitjes in Haarlem

smartphones gps-spellen haarlemEn daar zijn ze dan, of bijna… ze zijn momenteel onderweg. De nieuwe smartphones die we in 2016 inzetten bij allerhande bedrijfsuitjes in Haarlem. De GPS-spellen, sloepentochten en ontdekkingstochten krijgen daarmee een nieuwe dimensie. Het nieuwe gps-spellen-platform (daarover later meer) dat we vanaf dit jaar gebruiken komt hiermee volledig tot z’n recht. En ik krijg er een blij gevoel van, alsof ik net zelf een nieuwe super-smartphone heb gekregen die al mijn wensen in vervulling laat gaan. En in zekere zin is dat ook wel een beetje zo.

Waarom onze eigen smartphones bij GPS-spellen?

Misschien vraag je je af waarom we bij de bedrijfsuitjes nog gebruik maken van bedrijfs-smartphones en niet die van de klanten? Daar hebben we een aantal goede redenen voor.

  • Ten eerste: omdat we het graag zo makkelijk mogelijk maken voor de deelnemers. Geen apps die je van te voren moet installeren, geen telefoon vooraf opladen, geen telefoonnummer inprogrammeren. Als je bij ons boekt hoef je als deelnemer vooraf niets voor te bereiden.
  • Ten tweede bereikbaarheid, door onze phones te gebruiken kunnen wij de teams uitpeilen èn altijd telefonisch of met berichtjes bereiken.
  • Ten derde: vanwege de specifieke eisen die gesteld worden aan de telefoons. De meeste GPS-spellen duren 2 tot 2,5 uur, sommige zoals de sloepentocht wel 3 uur. Er zijn nog steeds weinig modellen op de markt die snel internet hebben, 3 uur lang het scherm op volledige helderheid aan kunnen hebben staan èn 3 uur lang de GPS kunnen gebruiken. De batterij is in veel smartphones nog een zwak punt. Heb je als deelnemer dan vooraf je batterij niet helemaal opgeladen hebt, dan valt je telefoon vrijwel zeker halverwege het bedrijfsuitje uit. Als dat geen domper is.

Top toestellen maken van jouw bedrijfsuitje een top-ervaring

Er zijn niet veel telefoons die aan de eisen voor GPS-spellen voldoen. Na uitgebreide research hebben we nu zogenaamde flagship-killers aangeschaft. Top toestellen van een onbekendere fabrikant die qua specificaties kunnen wedijveren met de grote merken. Alleen ze hebben nog iets wat de grote merken niet leveren: een reusachtige batterij, naast GPS de ontvangst van 3 andere statteliet netwerken en een digitaal kompas waardoor de telefoon direct weet in welke richting je kijkt. Het zijn zulke details die een gewoon goed bedrijfsuitje veranderen in een premium experience. En daar is het ons uiteindelijk om te doen: iedereen die bij ons bedrijfsuitjes in Haarlem boekt een top-ervaring geven.

New Gadget Feeling

En daarmee gaan de wensen in vervulling waar ik het in het begin over had. Als klanten goede spullen meekrijgen tijdens onze bedrijfsuitjes in Haarlem en ze beleven mede daardoor een top-ervaring, dan komen ze enthousiast terug. En ik op mijn beurt neem na afloop dat enthousiasme mee naar huis. Vandaar dat ik nu rondloop met dat blije new-gadget-feeling!