Never change a winning uitjes-formula, of?

uitjes concept en formule
Al jaren heeft het bedrijfsuitjes-bureau waar ik werk een uniek stuk software. Met smartphones en mobiel internet konden we teams verschillende kanten opsturen en op verrassende wijze vragen en opdrachten voortoveren. Location-based-gaming noemen we dat.

’t was Feilloos maar ’n tikje ingewikkeld

Ondanks dat de spelconcepten die we hiermee bedachten nog steeds bijzonder zijn, was de vorm (een website in een mobiele browser) inmiddels achterhaald. Maar ja, wat doe je als alles feilloos werkt en klanten na afloop altijd enthousiast terugkomen? Lange tijd kwamen we niet verder dan finetunen op kleine punten. En als we eerlijk zijn gingen we daarmee voorbij aan het feit dat er soms deelnemers waren die het soms wèl een tikje ingewikkeld vonden. Niet dat ze dat altijd zeggen, maar als begeleider of instructeur merk je zulke dingen als het goed is wel op.

Appige uitjes

Als je dit soort kleine signalen negeert wordt je als bedrijfsuitjes-organisatie slachtoffer van het motto: never change a winning formula. Ons stadsspel platform functioneerde foutloos, klanten reageerden enthousiast op de concepten die we ermee uitgewerkt hadden maar het kon inmiddels allemaal wel gestroomlijnder, makkelijker en app-iger.
En dat is het inmiddels allemaal dankzij een grote update: we hebben gloednieuwe App voor het city-gamen, voor de Haarlemse Hofjes Discovery, een App voor de sloepentocht en eentje voor Zoo Quest, het bedrijfsuitje in de dierentuin. Voor alle vier geldt: dat je vanuit de App je foto’s en video’s maakt en doorstuurt, vragen beantwoord, locaties doorkrijgt en de tussenstand van alle jou beconcurrerende teams kunt bekijken. Alles zit nu zo voor de hand liggend in elkaar dat de uitleg voorafgaand aan deze uitjes echt supersnel verloopt.

Gemak

En uiteraard krijg je bij al deze stadsspellen nog steeds het mobieltje van ons mee. Zodat je van te voren niets hoeft te installeren of in te stellen, je niet je eigen mobiele-databundel hoeft te verbruiken en niet hoeft te checken of je batterij wel tsjokkie vol zit voor je aan het uitje begint. Wel zo gemakkelijk toch, die appige uitjes.