Kunnen bij dit uitje alle teams gelijk starten?

wachten bij een bedrijfsuitjeSoms stelt een klant die vraag: kunnen we bij dit uitje allemaal tegelijk van start? Het is een vraag die eigenlijk veel te weinig gesteld wordt. Want wachten tot jouw team aan het uitje mag beginnen is een regelrechte afknapper. Het is bijna net zo suf als na afloop moeten wachten op de de teams die pas later gestart zijn…

Het teamuitje beginnen met een domper?

Het komt nog steeds regelmatig voor dat na de uitleg van een stadsspel of sloepentocht deelnemers verrast zijn door het feit dat alle teams tegelijk kunnen beginnen. Bij navraag blijkt dan dat zo’n groep bij andere uitjes-bureau’s wachttijden èn teams die een identiek parcours afleggen gewend was. En daarmee benoemen we meteen afknapper nummer twee: dezelfde route betekent bij elkaar afkijken, elkaar achterna lopen, achterna varen, of fietsen, of steppen of… en soms betekent het zelfs een inhaalverbod.

Beleving voorop

Mijn advies aan iedereen die voor zijn/haar groep een geschikt bedrijfsuitje uitzoekt: verwerp elk stadsspel of sloepentocht of gps-avontuur waarbij gewacht moet worden. Als de organisator wachten voorkomt door teams wel tegelijk dezelfde kant op te sturen is ook dat geen geschikte oplossing. Vraag dus ook daar naar! Het kan namelijk altijd anders, maar het vergt natuurlijk wel meer voorbereiding van de organisator. Soms moet er ook meer personeel worden ingezet voor de uitvoering van het personeelsuitje. Maar als de beleving van de deelnemers op één staat is tegelijk beginnen en een verschillende route voor elk team tijdens dat bedrijfsuitje een must! Het is die paar euro extra per persoon dubbel en dwars waard!

Tegelijk beginnen aan verschillende routes

Bij het bureau waar ik werk maken we al sinds ons allereerste stadsspel verschillende routes voor elk team, zodat niemand bij de start hoeft te wachten. Slechts één heel goedkoop uitje in Haarlem van € 12,00 p.p. vormt hierop een uitzondering. Tegelijk mogen beginnen is een basisprincipe waaraan niet getornd kan worden, het zit in elk stadsspel in Haarlem en Amsterdam zoals de City Quest Game, Het Da Vinci Code uitje en onze sloepentocht. En ook bij alle activiteiten in de duinen, gaan de teams tegelijk van start.

De onuitgesproken wens

Zelfs als onze klanten er niet naar vragen wil dat niet zeggen dat ze gelijk van start gaan onbelangrijk vinden. Het is eigenlijk altijd een onuitgesproken wens van de deelnemers, en ook al denkt u er niet aan, wij doen dat wel. Maar het devies is dus: controleer het en vraag er naar voor u ergens het jaarlijkse(?) bedrijfsuitje boekt.