Goedkope uitjes nog steeds een trend

betaalbaar bedrijfsuitjeDe crisis is voorbij en we zien de markt voor bedrijfsuitjes weer iets aantrekken. Aan de andere kant is de vraag naar goedkope bedrijfsuitjes nog steeds trending. Vooral bij scholen, semi-overheden en grote bedrijven die hun budgetten ver vooruit vaststellen is het budget voor samen-leuke-dingen-doen nog klein.

Niet minder, maar slimmer

Voor ons als uitjesaanbieders is het de keuze: de budget markt laten liggen of er toch wat mee doen. De kunst is om als je er toch wat mee doet, een programma neer te zetten dat het imago van je bedrijf niet schaadt (het mag niet ondermaats zijn). In de praktijk betekent dat dat we niet minder moeten leveren, maar slimmer. En dat kan in sommige gevallen heel goed!

Voorbeeld van een goedkoop uitje

Een van de meest betaalbare en toch ‘volwassen’ uitjes speelt zich af net buiten Haarlem. Het is de steppuzzeltocht in de duinen. Deze tocht met kickbikes begint vlakbij NS-station Overveen (gratis Parking). Foto’s wijzen de teams de weg, onderweg worden letters en cijfers bij elkaar gesprokkeld en aan het einde moeten die aan de hand van een kleurcodering omgepuzzelfd worden tot een zinnige aanwijzing. En die aanwijzing is dan weer nodig om de geocache te vinden… Misschien zegt u dan een geocache, wat is dat? Geocaching is een modern schat-zoek-spel dat miljoenen mensen spelen met hun GPS. Met behulp van aanwijzingen ga je op zoek naar een kistje waarin je je bezoek kunt loggen. Bij de steppuzzeltocht is geen GPS nodig, maar zo’n kistje ligt er dus wel aan het einde. En door het met de juiste code te openen kun je bij het boekje waarin je kunt schrijven (loggen) dat (en evt hoe) je erin geslaagd bent het eindpunt te vinden.

Betaalbare horeca, of nog goedkoper: zelf doen…

De steppuzzeltocht is met een prijs van €12,00 p.p. (ex btw) een goedkoop bedrijfsuitje en toch is het heel compleet. Alles zit erin: gebruik van een moderne kicbike, een route door de omgeving die hier echt schitterend is, speelse routeaanduidingen in het boekje, en natuurlijk de puzzelcomponent. De route begint bij Sportcomplex Tetterode (meer bedrijfsuitjes staan op hun site). Daar kun je van te voren of na afloop terecht voor een hapje of een drankje tegen kantine prijzen. En ja, betaalbare horeca helpt natuurlijk óók als je op zoek bent naar een goedkoop bedrijfsuitje! En is het budget daarvoor te klein, dan kun je natuurlijk zelf ook een picknick onderweg inplannen of drankjes voor onderweg uitdelen…